Bliv up-to-date på producentansvaret i disse briefings med VANA

Hen over de kommende måneder vil vi afholde en række webinarer i samarbejde med VANA – Dansk Emballageansvar om producentansvaret og kollektiv ordningen, hvor vi også løbende vil invitere andre relevante organisationer med.

Fokus er, at du bliver opdateret på alt det nyeste, der sker i forbindelse med producentansvaret og samtidig kan stille spørgsmål, hvor du er usikker på noget. Vi kommer selvfølgelig også omkring de mere praktiske detaljer i producentansvaret, fx hvilke krav der stilles, tidsfrister og lignende.

Et andet vigtigt formål med webinarerne er at drøfte muligheden for at få vendt producentansvaret til en konkurrencefordel ved, at man får styr på sine data og samtidig får kigget sine emballager efter i sømmene, da både forbrugerne og andre vigtige stakeholders har fokus på miljøet og den grønne omstilling.

Derudover giver det også mulighed for at være med til at skabe forandring i fællesskab gennem VANA – Dansk Emballageansvar, der skal varetage kollektiv ordningen, som MLDK har været med til at skabe gennem DagSam.

Datoer 
Tirsdag den 10. oktober kl. 15.00 – 15.45
Tirsdag den 31. oktober kl. 15.00 – 15.45
Tirsdag den 28. november kl. 15.00 – 15.45

Tilmeld dig vores næste webinar den 10. februar
Til en start kan du melde dig til det første webinar den 10. Oktober fra kl. 15.00 – 15.45, hvor både VANA og GS1 vil deltage. Vi informerer dig løbende om tilmelding til de andre webinarer.

Tilmeld dig her

Hvad er producentansvaret?
Indførslen af det udvidede producentansvar for emballager vil betyde en stor udfordring for alle de virksomheder der omfattes af producentansvaret, ikke mindst dagligvareleverandørerne grundet de ofte mange varenumre og de mange forskellige emballagetyper der anvendes.  
Samtidigt vil den lovgivning og vejledninger der sætter rammerne for producentansvaret, eksempelvis de miljøgraduerede bidrag, kun drypvist blive udarbejdet, hvilket også vanskeliggør arbejdet med producentansvaret de berørte virksomheder.  

  • Del

Som medlem af Mærkevareleverandørerne spiller du en afgørende rolle i foreningens virke. Det er nemlig vores medlemmer, der gennem bestyrelse, udvalg og arbejdsgrupper er med til at udvikle og facilitere vores mange tiltag. Lige nu har vi mere end 110 medlemmer, der alle er væsentlige spillere i Dansk Detailhandel og Away From Home.

Bliv medlem