Bæredygtige og 100 % plantebaserede konfekt hapsere til det professionelle køkken.

Foto: Bælg

På Madværkstedet messe i Lokomotivværkstedet havde vi fornøjelsen af at møde Bælg – som du måske kender fra DR-programmet, Løvens Hule – samt nyt medlem i MLDK, Dina Food, der distribuerer de bæredygtige og 100 % plantebaserede konfekt hapsere.

Med nøje udvalgte råvarer er Bælgs økologiske konfekt hapsere et ambitiøst og dedikeret forsøg på at lave mere bæredygtig konfekture. Håndlavet på økologiske danske 2. sorteringskikærter og overtrukket med mørk chokolade er de både velsmagende og nytænkende.

Foto: Bælg

Et ærligt og ambitiøst stykke dansk konfekture
Bælg startede i 2019, da de to barndomsvenner Benjamin Jack Pedersen og Martin Hansen manglede en snack i høj kvalitet med gennemskuelige råvarer. Efter flere forsøg endte de med en lækker snack lavet på danske økologiske kikærter overtrukket med chokolade.

I 2020 gik de sammen med Mikkel Præst og siden da, har de tre stiftere været forbi Løvens Hule, hvor de sikrede sig en investering fra den tidligere uddannelses- og forskningsminister, Tommy Ahlers. De har som tidligere nævnt også indgået et partnerskab med Dina Food, der distribuerer produkterne.

Benjamin Jack Pedersen, stifter af Bælg, fortæller om samarbejdet med Dina Food: 

”Det er et unikt partnerskab, som giver os muligheden for at nå bredt ud til alle de professionelle køkkener, som har fokus på at få mere bæredygtighed ind på desserttallerkenen og snack-menuen. Både når det gælder mødeforplejning, konference, offentlige køkkener, kantiner, på restauranter, hoteller og caféer. Det er vi meget glade for.”

De bæredygtige konfekt hapsere kunne man finde ved Bælgs stand på Madværkstedet messe. Foto: MLDK – Mærkevareleverandørerne.

Stort potentiale i ’ny nordisk marcipan’
Bælgs konfekt hapsere forhandles i Foodservice på frost efter tø-og-servér konceptet igennem Dina Food, som har fået distributionsrettighederne.

Henrik Christensen, Adm. Direktør i Dina Food, fortæller:

”Der er virkeligt et enormt stort potentiale for Bælgs innovative ’ny nordisk marcipan’, som vi synes, smager fantastisk, og som rammer lige præcis dét kunder og gæster efterspørger.”

Han fortsætter:

”Vi er også meget glade for vores partnerskab med Bælg, der giver god mening for os. Vi ser et stort potentiale i de bæredygtige snacks og i Bælg.”

Bælg pitchede deres idé om bæredygtige snacks til et panel bestående af leverandører til Foodexpo 2022. Foto: MLDK – Mærkevareleverandørerne.

Turbo Plant – fokus på plantebaserede virksomheder
I samarbejde med Food Innovation House, Industriens Fond og en række andre aktører i fødevarebranchen indgår vi i projektet, Turbo Plant, der har til formål at sørge for matchmaking af plantebaserede virksomheder. Vi har bl.a. arrangeret en live matchmaking på Foodexpo, hvor Bælg også deltog, samt faciliteret et dagsevent i AI Innovation House for foodservicebranchen.

  • Del

Som medlem af Mærkevareleverandørerne spiller du en afgørende rolle i foreningens virke. Det er nemlig vores medlemmer, der gennem bestyrelse, udvalg og arbejdsgrupper er med til at udvikle og facilitere vores mange tiltag. Lige nu har vi mere end 110 medlemmer, der alle er væsentlige spillere i Dansk Detailhandel og Away From Home.

Bliv medlem