Alit-i-én menuplanlægning

Gør planlægning og indkøb nemmere samtidig med du har fuldt overblik over alt fra  næringsværdier til økonomi. Green Menu Planner gør hverdagen nemmere for Dansk Caters kunder.

Tekst: KOMMID

En kold januardag for tre år siden ringer telefonen hos Dansk Cater. I den anden ende er Jan Michelsen, der blandt andet står i spidsen for Fru Hansens Kælder og 123skolemad og dérfra har et godt samarbejde med Dansk Cater. Jan Michelsen vil have grossisten med i et projekt. Et menuplanlægningsystem, han har udviklet. Dansk Cater ser det store potentiale i styresystemet, og det samme gør Erhvervsstyrelsen, som også støtter projektet økonomisk.

Nu, tre år efter samarbejdet startede og mange udviklingstimer senere, er de klar til at rulle det helt store set-up ud.

– Green Menu Planner er et menuplanlægningsværktøj, der synliggør alle dele af processen. Med et enkelt klik kan der skrues op og ned for antal kuverter, pris, fedtindhold, økologi osv. Der er flere tusinde opskrifter til inspiration, alt kan justeres efter behov, og når menuplanen er lavet, kan bestillingen klikkes direkte hjem fra Dansk Cater, forklarer Jan Michelsen.

Mindre madspild giver mere økologi

Systemet inviterer til at købe mere økologi. Ikke nok med at man kan vælge økologi til/fra, man kan også se, hvor stor procentdel økologi, man kører med.

– Hvis man eksempelvis mangler 4 % økologi for at nå derop, hvor man skal være, kan man se prisforskellen på en konventionel vare over for en økologisk vare og på den måde hurtigt finde de sidste procent økologi uden den store prisforskel, siger Jan Michelsen.

Han forklarer, at mange ikke tror, at deres budget kan holde til at skifte til økologi, men at systemet netop kan være med til at vise, at det kan lade sig gøre, hvis madspildet styres bedre. Og dét hjælper systemet også med.

– Man kan måle på, hvor mange gram hver person i gennemsnit spiser, og ved at skrue op og ned i opskrifterne, så det passer, kan man mindske madspild, siger han.

Ekstra køkkenhjælper

Tanken bag systemet er, at det skal være så nemt som muligt at stå i køkkenet og stadig spare tid, penge og give styr på næringsværdier, økologi, madspild mv.

– Systemet skal være en hjælpende hånd i køkkenet. Køkkenchefer og madmødre er underlagt virkelig mange krav, og der er rigtig meget at holde styr på og meget, der skal overholdes. Green Menu Planner er blevet til ud fra mange års erfaring i køkkener og kamp med at holde styr på diverse værdier, krav osv., siger Jan Michelsen og håber, at Dansk Caters kunder vil få stor glæde af det.

– Vi har puttet al vores viden om økologi, gode råvarer, madspild mv. ind i det her system, tilføjer han.

Selv om der allerede ligger flere tusinde opskrifter i systemet, bliver der hver dag føjet flere til. På Green Menu Planners kokkekontor er der tre kokke, som hver dag udvikler nye retter. Med Dansk Caters sæsonbetonede og friske råvarer laver de mad, udregner næringsværdier, spild, priser, fordelinger mv., tager billeder og uploader opskrifter.

Dansk Caters kunder tilmelder sig på greenmenuplanner.com og kan gratis benytte alle menuplanlægningssystemets funktioner. Der er flere hjælpevideoer på siden, og ellers har Dansk Cater en række superbrugere, som er klar til at hjælpe.

Artiklen er oprindeligt udgivet i e-magasinet Foodexpo 2014

  • Del

Som medlem af Mærkevareleverandørerne spiller du en afgørende rolle i foreningens virke. Det er nemlig vores medlemmer, der gennem bestyrelse, udvalg og arbejdsgrupper er med til at udvikle og facilitere vores mange tiltag. Lige nu har vi mere end 110 medlemmer, der alle er væsentlige spillere i Dansk Detailhandel og Away From Home.

Bliv medlem