Shopper Marketing Excellence Prisen 2021/22

INDSTIL DIN VIRKSOMHED: Prisen ”Shopper Marketing Excellence” gives til en leverandør, der har gennemført en shopper marketing aktivitet, , online eller fysisk, der har udmærket sig ved at blive særlig godt modtaget af både kæder, butikker og ”shopperne”.

Aktiviteter kan både være knyttet til nylanceringer, eksisterende produkter eller hele produktkategorier. Både omfattende og mere begrænsede aktiviteter i indhold og investering kan indstilles. En mere omfattende aktivitet kan indbefatte elementer som shopper research, joint planning med kunder, kommunikation i flere medier, større ændringer in-store eller anden større tiltag.

Den mere begrænsede aktivitet kan også komme i betragtning. Her gælder så, at få enkle indsatser har vist sig at have overraskende god indvirkning på forbrugernes adfærd i butik. Fælles for de shopper marketing aktiviteter, der nomineres er, at værdien opleves som god af alle interessenter. De bedste aktiviteter eller indsatser har sikkert også en læring eller aha oplevelse, der kan inspirere andre leverandører og deres kunder.

Forløb

Senest onsdag d. 18. maj skal du indsende en motivation for, hvorfor jeres shopper marketing aktivitet skal nomineres. Det skal noteres, at din egen omtale af aktivitet og succes ikke efterprøves af juryen. Den del står I selv på mål for. Det er dog muligt at juryen kan have opfølgende spørgsmål.

Senest fredag d. 20. maj får I at vide, om I er blevet nomineret. En jury nominerer tre shopper marketing indsatser til prisen ”Shopper Marketing Excellence 2021/22”. De nominerede bliver alle præsenteret under det store brancheevent på MLDK Årstræf den 9. juni på Crowne Plaza, hvor der også vil være deltagere fra kundesiden.

Materiale til visning på brancheeventet skal være MLDK i hænde senest tirsdag d. 7. juni. De tre nominerede skal aflevere et materiale, der kan vises på storskærm, være selvkørende og i øvrigt afspejle den motivering, man er blevet indstillet på grundlag af. Hvorvidt formatet er håndholdt video, optaget tale, PP med eller uden speak eller noget fjerde er op til de nominerede selv. Uafhængig af format, så må visningen maksimalt vare 120 sekunder (2 minutter).

Den 9. juni på MLDK’s Årstræf findes vinderen. En afstemning blandt deltagere på dagen afgør vinderen, der offentliggøres under festmiddagen om aftenen.

Tidsplan

  • 18. maj: Deadline for indstilling
  • 20. maj: De nominerede kontaktes
  • 7. juni: Deadline for indlevering af materiale til visning på MLDK Årstræf
  • 9. juni: Vinderen findes.Kriterier

Da forskellige typer af aktiviteter eller projekter kan være vanskelige at sætte ind i en fast skabelon, så er der ingen. Indstiller I en shopper marketing aktivitet eller større projekt, så har I sikkert en god fornemmelse for, hvad der er vigtigt i en beskrivelse, og hvilke gode begrundelser der er, for at jeres indsats skal nomineres.

Juryens kriterier er beskrevet som retningsgivende under omtalen af prisen i introen. Beskrivelse i tekst må maksimalt modsvare en A4-side og kan ofte skrives kortere. Der er mulighed for at uploade op til 5 produkt- eller løsningsbilleder.

NB! Den tekst I skriver anvendes kun af juryen til brug for nominering og behøver derfor ikke at have journalistisk kvalitet.

Sådan indstiller du din virksomhed (senest 18. maj)

Du kan indstille din virksomhed ved at udfylde en kort online formular HER.

  • Del

Som medlem af Mærkevareleverandørerne spiller du en afgørende rolle i foreningens virke. Det er nemlig vores medlemmer, der gennem bestyrelse, udvalg og arbejdsgrupper er med til at udvikle og facilitere vores mange tiltag. Lige nu har vi mere end 110 medlemmer, der alle er væsentlige spillere i Dansk Detailhandel og Away From Home.

Bliv medlem