Tre begivenhedsrige dage på Foodexpo

STEMNINGSBILLEDER: MLDK indtog, sammen med Mærkevareleverandørerne, scenen i Foodservice-hallen til Foodexpo 2022. 

Det blev til tre spændende dage med masser af vidensdeling, spændende fakta, gode diskussioner og nye perspektiver på bæredygtighed, klima, madspild og plantebaseret mad.

En stor tak til alle, der deltog – enten på scenen eller nede blandt publikum. 

Dagens første indslag var paneldebat faciliteret af Food Innovation House og Turbo Plant.

Liselotte Kira Gregers Andersen, alias Kokken på Kanten, inspirerede til innovative måder at lave mad og at undgå madspild på – selvom med masser af smagsprøver.

Udviklingschef, Jesper G. Andersen, og CSR-ansvarlig, Charlotte Clausen, gav deres bud på, hvordan du sætter mere (fuld)korn på menuen – og tænker bæredygtig produktion på.

Lea Brader, Ernæringsekspert i bæredygtig kost i Arla, & Mette Ulsø Kristensen, Bæredygtighedsekspert fra Arla Pro, gav indblik i, hvorfor det er vigtigt at tænke sundhed ind i bæredygtighed.

Food Innovation House og Turbo Plant havde arrangeret matchmaking sessions, hvor plantebaserede virksomheder pitchede deres idéer til etablerede leverandører. Der var innovative koncepter, gode tips og en spændende dialog.

Charlotte Thy fra Bureau Veritas og Mogens Werge fra MLDK havde en samtale om bl.a. do’s and dont’s inden for grøn markedsføring, klimaberegninger, klimamærkning og ikke mindst, hvordan man systematisk kan arbejde med madspild for dermed at undgå det.

Hvordan arbejder man med bæredygtighed, når man gerne vil sikre mere bæredygtige emballager og samtidig sørge for fødevaresikkerhed? Det kunne Danish Crown fortælle om. 

Horesta havde inviteret de de tre emballageproducerende virksomheder, Duni, Abena og Greenway, til en snak om løsninger og udfordringer på bæredygtighed.

Heidi Boye, Landechef i Too Good To Go, kunne forælle om madspild i producentleddet med interessante data og indsigter samt Too Good To Gos fremtidige initiativer, der skal minimere madspild.

Frank Jakobsen, Udviklingskok i Unilever Food Solutions, inspirerede til masser af smag og kreative måder at lave klimavenlig mad på.

Vi glæder os til næste messe!

  • Del

Som medlem af Mærkevareleverandørerne spiller du en afgørende rolle i foreningens virke. Det er nemlig vores medlemmer, der gennem bestyrelse, udvalg og arbejdsgrupper er med til at udvikle og facilitere vores mange tiltag. Lige nu har vi mere end 110 medlemmer, der alle er væsentlige spillere i Dansk Detailhandel og Away From Home.

Bliv medlem