MLDK er med til at sætte turbo på bæredygtighed i nyt grønt samarbejde

Der er ingen tvivl om, at plantebaserede fødevarer er en voksende tendens i samfundet, som både indeholder et stort eksportpotentiale for dansk erhvervsliv, men også et gevaldigt bæredygtigt potentiale. Derfor er MLDK indgået i det nye projektinitiativ, Turbo Plant, der har til formål at sørge for matchmaking af plantebaserede virksomheder.

Food Innovation House og Industriens Fond er gået sammen med Mærkevareleverandørerne, Heco et al, Culinary Institute by Vejle Erhverv, Kombination, Bio aus Dänemark, Food form Denmark, Efiko, Food & Bio Cluster og Dansk Vegetarisk Forening om at sætte turbo på vækst af plantebaserede fødevarer i og fra Danmark gennem projektet Turbo Plant. Projektet støttes med godt 6,4 millioner kroner fra Industriens Fond.

I Turbo Plant faciliteres den målrettede matchmaking. Her møder udvalgte virksomheder hinanden og i fællesskab vurderer de potentialer og mulige samarbejder, inden de beslutter, hvilken form for partnerskabsmodel der er bedst. Samarbejdet kan udformes forskelligt. Det kan være en licensaftale mellem partnerne, et opkøb af en virksomhed eller bestemte produktkategorier, eller en helt tredje samarbejdsmodel.

Et samarbejde med stort potentiale

De plantebaserede SMV’er er hurtige til at innovere og udvikle nye produkter. Men ofte har de svært ved at bryde igennem på de ønskede markeder. Her kan store virksomheder til gengæld hjælpe. De kender vejen, har de rette markedskanaler og kan dermed hjælpe SMV´erne hurtigere ud til nye kunder.

MLDK’s direktør, Niels Jensen, udtaler: ”Innovation er langt fra et ukendt koncept for mærkevareleverandørerne, og derfor er vi, i MLDK, også glade for at kunne være med til at sætte skub i bæredygtigheden og innovationen blandt mindre plantebaserede SMV’er”. Han fortsætter: ”Vi er meget spændte på samarbejdet og ser frem til det videre forløb”.

Få en bid af Turbo Plant til Foodexpo med live matchmaking

Er du sulten efter at vide mere, så har vi hele to matchmaking oplæg med på Foodexpo i samarbejde med Food Innovation House og Turbo Plant, når Mærkevareleverandørerne og Madværkstedet sammen indtager scenen i Hal M. Her vil tre mindre plantebaserede virksomheder pitche deres koncept til tre større virksomheder, heraf de to mærkevareleverandører, Orkla og The Whole Company.

Så slå gerne et smut forbi scenen mandag kl. 11 og 15, hvor det sker.

Se hele vores program her, og bestil en gratis billet til Foodexpo HER.

Kunne du tænke dig at høre mere om projektet?

I så fald er du velkommen til at kontakte:

Gitte Brøndum, Ekstern projektleder og konsulent, Food Innovation House,
+45 22 77 15 33 eller gb@foodismore.com

Angelina Lykke Svarre, Kommunikationsansvarlig, Food Innovation House,
+45 21 73 98 01 eller als@foodinnovationhouse.dk.

  • Del

Som medlem af Mærkevareleverandørerne spiller du en afgørende rolle i foreningens virke. Det er nemlig vores medlemmer, der gennem bestyrelse, udvalg og arbejdsgrupper er med til at udvikle og facilitere vores mange tiltag. Lige nu har vi mere end 110 medlemmer, der alle er væsentlige spillere i Dansk Detailhandel og Away From Home.

Bliv medlem