Hvordan skal et klimamærke se ud? Klimamærkets arbejdsgruppe overrækker anbefalinger til fødevareministeren

I går modtog Fødevareminister Jacob Jensen anbefalingerne fra Klimamærkets arbejdsgruppe til, hvordan et klimamærke for dagligvarer bør se ud. Anbefalingerne blev overrakt af Innovations- og udviklingsdirektør i Fødevarestyrelsen og formand for arbejdsgruppen Per Preisler Christiansen.

Metoden bygger på en skalamodel, og formålet er at hjælpe forbrugerne med at træffe mere bæredygtige valg, når de står nede i supermarkedet og skal vælge varer med hjem. Vi har tidligere skrevet om klimamærket og overvejelserne ift. metoden, som du kan læse mere om i vores magasin her.

Arbejdsgruppen består af Fødevarestyrelsen, Bager- og Konditormestre i Danmark, Bryggeriforeningen, Coop Danmark, Foreningen Fiskebranchen, Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Erhverv, Dansk Industri, DSK – De Samvirkende Købmænd , Forbrugerrådet Tænk, Fødevare Danmark, Landbrug & Fødevarer, Mærkevareleverandørerne, Plantebranchen, Salling Group og Økologisk Landsforening.

Læs mere i pressemeddelelsen her.

  • Del

Som medlem af Mærkevareleverandørerne spiller du en afgørende rolle i foreningens virke. Det er nemlig vores medlemmer, der gennem bestyrelse, udvalg og arbejdsgrupper er med til at udvikle og facilitere vores mange tiltag. Lige nu har vi mere end 110 medlemmer, der alle er væsentlige spillere i Dansk Detailhandel og Away From Home.

Bliv medlem