Dr. Oetker flødebolleskum vinder Årets Lancering 2021

PRESSEMEDDELELSE

Kontakt: Susanne Rosborg
susanne.rosborg@nielseniq.com, tlf. 7788 2602

Hellerup, 9. juni 2022 – NielsenIQ kårer Dr. Oetker Flødebolleskum som den mest succesfulde produktlancering i dagligvarehandelen i 2021.

Boom i hjemmebag

Vi har i de senere år set et boom i danskernes lyst til at bage og være kreative i køkkenet. Der har været meget fokus på kager mv. i diverse TV-programmer, og på sociale medier bliver der delt kreative idéer til det hjemmelavede som aldrig før. Denne trend har Dr. Oetker ramt lige ind i med deres flødebolleskum til hjemmelavede flødeboller og diverse andre kager.

Hos Dr. Oetker er de enormt stolte af at vinde Årets Lancering 2021. Heidi Borgmann, som er Executive Head of Marketing hos Dr. Oetker Danmark A/S udtaler: “Dr. Oetker har en strategi om at være ”as global as possible and as local as needed”. Flødebolleskum er nok det mest lokale produkt, vi har. Idéen til vores Flødebolleskum kommer fra en stigende forbrugertrend med hjemmelavede flødeboller. Der var derfor en mulighed for at skabe værdi i markedet ved at udvikle et mix til nemt at lave flødebolleskum. Således kan forbrugerne lykkes med at skabe et luftigt og velsmagende skum uden at skulle arbejde med skoldhed sukkerlage. Selve grundopskriften er udviklet og testet her hos os i Danmark og efterfølgende genskabt i vores produktion i stor skala. Således skaber vi værdi og vækst i markedet gennem innovation i kategorien med udgangspunkt i forbrugertrends omkring convenience, DIY og behovet for at kunne personalisere sit bagværk.”

Konkurrence blandt mange fantastiske lanceringer

Dr. Oetker Flødebolleskum var en blandt de 21 succesfulde produktlanceringer, som blev indstillet til prisen. NielsenIQs jury nominerede på baggrund af de faste kriterier** fem meget forskellige lanceringer fra kategorierne smoothie, snacks, ready-to-drink spiritus, make-up og kagecreme. De nominerede til prisen var Breezer Lemon Lite fra Conaxess Trade, Taffel SuperCrunch fra Taffel Danmark, Rynkeby Rigtig® Smoothie fra Rynkeby Foods, Maybelline Sky High Mascara fra L’Oréal samt Dr. Oetker Flødebolleskum fra Dr. Oetker Danmark.

Mærkevareleverandørernes medlemmer har stemt

Udover analyse af salgstallene* hos NielsenIQ ud fra de gældende kriterier** blev Mærkevareleverandørernes medlemmer spurgt, hvilken af de fem nominerede lanceringer, de syntes, skulle vinde prisen. Her var svarene meget overbevisende, idet 64% stemte på Dr. Oetker Flødebolleskum som vinder af prisen. 79% af de adspurgte tror, at produktet stadig vil være på markedet om tre år, og 57% synes, at dette produkt er det mest nyskabende af de fem nominerede.

Desuden tilføjede respondenterne i undersøgelsen kommentarer, som understøtter, at der her er tale om en innovativ nyhed. F.eks. blev der sagt: “Rammer trenden for hjemmelavede flødeboller”, “Det findes ikke i forvejen” samt “ramte markedet perfekt i forhold til trend med do-it-yourself i køkkenet”.

Diplom og gavekort overrakt på Mærkevareleverandørernes awardshow

Overrækkelsen af prisen fandt sted på Mærkevareleverandørernes Årstræf den 9. juni, hvor MLDK også uddelte en række andre priser. Udover æren vinder Dr. Oetker et gavekort på 100.000 kr. til en af NielsenIQs modellerede løsninger, som kan hjælpe Dr. Oetker med at løse udfordringer inden for pris, sortiment, plads eller out-of-stock.

NielsenIQ ønsker Dr. Oetker et stort tillykke med prisen!

* Kilde: Nielsen ScanTrack, Total dagligvarehandlen inkl. hard discount
** Produktets salg, markedsandel, bidrag til kategorien samt om produktet har tilført markedet noget nyt i forhold til innovationsgraden. Lanceringen skal have fundet sted i perioden uge 25 2020 – uge 24 2021.

About NielsenIQ
NielsenIQ is the leader in providing the most complete, unbiased view of consumer behavior, globally. Powered by a ground-breaking consumer data platform and fueled by rich analytic capabilities, NielsenIQ enables bold, confident decision-making for the world’s leading consumer goods companies and retailers. Using comprehensive data sets and measuring all transactions equally, NielsenIQ gives clients a forward-looking view into consumer behavior in order to optimize performance across all retail platforms. Our open philosophy on data integration enables the most influential consumer data sets on the planet. NielsenIQ delivers the complete truth. NielsenIQ, an Advent International portfolio company, has operations in nearly 100 markets, covering more than 90% of the world’s population. For more information, visit www.nielseniq.com.

  • Del

Som medlem af Mærkevareleverandørerne spiller du en afgørende rolle i foreningens virke. Det er nemlig vores medlemmer, der gennem bestyrelse, udvalg og arbejdsgrupper er med til at udvikle og facilitere vores mange tiltag. Lige nu har vi mere end 110 medlemmer, der alle er væsentlige spillere i Dansk Detailhandel og Away From Home.

Bliv medlem