Bliv klar til producentansvaret for emballage som medlem af VANA

VANA – DANSK EMBALLAGEANSVAR: Du kan nu, gratis og uforpligtende, tilmelde dig kollektivordningen til håndtering af producentansvaret for emballage, VANA – Dansk Emballageansvar. Med et medlemskab får du adgang til viden, mulighed for indflydelse og hjælp til at forberede dig på det udvidede producentansvar for emballager, der træder i kraft fra 2025.

EU vedtog i 2018, at alle medlemsstater skal indføre udvidet producentansvar på emballage. Det betyder, at importører og påfyldere af emballage fremover får ansvar for affaldsbehandlingen af den emballage, de producerer. Det udvidede producentansvar træder i kraft i Danmark 1. januar 2025.

For at gøre håndteringen af det udvidede producentansvar nemmere for virksomhederne, har Dansk Erhverv, Landbrug & Fødevarer, DagSam & DI i fællesskab stiftet kollektivordningen VANA til håndtering af producentansvaret for emballage, så det bliver så omkostningseffektivt og administrativt enkelt som muligt for virksomhederne at leve op til producentansvaret.  MLDK er med i DagSam på vegne af mærkevareleverandørerne – læs mere om DagSam her.

Bliv gratis medlem af VANA
VANA har netop åbnet op for gratis medlemskab og er klar til at tage godt imod de nye medlemmer. Medlemskabet af VANA er i opstartsfasen gratis og uforpligtigende, og du opretter derfor i første omgang blot din virksomhed som bruger i VANA’s medlemssystem.

Som medlem får din virksomhed adgang til ekspertråd og vejledning i, hvordan du bedst forbereder din virksomhed til producentansvaret, samt hvordan VANA som kollektivordning kan hjælpe jer med at blive klar til jeres ansvar. Samtidig sørger VANA for at holde deres medlemmer up-to-date, når der opstår noget, som er relevant at vide på vejen mod producentansvaret træder i kraft, ligesom medlemmerne får mulighed for indflydelse gennem bl.a. workshops og webinarer.

Læs mere om medlemsfordele, og hvordan du tilmelder dig her

  • Del

Som medlem af Mærkevareleverandørerne spiller du en afgørende rolle i foreningens virke. Det er nemlig vores medlemmer, der gennem bestyrelse, udvalg og arbejdsgrupper er med til at udvikle og facilitere vores mange tiltag. Lige nu har vi mere end 110 medlemmer, der alle er væsentlige spillere i Dansk Detailhandel og Away From Home.

Bliv medlem