Bæredygtighedsevent på Foodexpo: DEN GRØNNE BØLGE

Rid med på den grønne bølge og bliv klogere på bæredygtighed tirsdag den 19. marts kl. 11.00 – 12.30.

Slår du vejen forbi Foodexpo i næste uge, så vil vi gerne invitere dig med til eventet ‘DEN GRØNNE BØLGE’, hvor du kan få konkrete tips til bæredygtighed med udgangspunkt i foodservice sektoren på kun halvanden time.

Program:

11.00 – 11.05: Velkomst og indledning

Mogens Werge, CSR & Public Affairs Manager, Mærkevareleverandørerne

Velkomst og kort indledning til den kommende lovgivning inden for ESG-rapportering


11.05-11.15: Producentansvaret for emballage

Rikke Halkjær Kristensen, Fagchef for cirkulær økonomi i VANA

Bliv klogere på tidsplan, actions og konsekvenser af det nye producentansvar for emballage, der træder i kraft den 1. juli 2025 – og hvordan det påvirker din forretning
 
11.15-11.25: Klimamærkning og klimamåling

Mogens Werge, CSR & Public Affairs Manager, Mærkevareleverandørerne

I dette indlæg kan du høre meget mere om status på arbejdet med udarbejdelsen af det nye klimamærke, og samtidigt få gode tips til, hvordan du kan hjælpe forbrugerne med at vælge fødevarer med et lavere klimaaftryk.

 

11.25-11.35: “Branchestandard for digital ESG rapportering”

Birgitte Wad, ESG Chef, DRC – Danske Restauranter & Caféer

Bliv klogere på de nye rapporteringskrav om målbarhed og dokumentation, som skal understøtte den bæredygtig omstilling indenfor både klima, miljø og sociale forhold.

11.35 – 12.00: Paneldebat om bæredygtighed

Fire spændende debattører fra hver sin del af branchen kommer med deres bud på, hvilke udfordringer, de ser i arbejdet med bæredygtighed, og hvordan vi alle kan blive bedre til at samarbejde. 

Deltagere:


12.00-12.30: Frokost

Der er reserveret bord i Restaurant Gårdhaven i Hal H, som serverer en lækker forokosttallerken bestående af kålpakke med ristede nødder og briochecreme, confiteret jordskok med rygeost, dækket af sprøde urter, sauté af byg med brunet smør, svampe, røget squash og pickles af sommerens grønt samt kartoffelfocaccia med vores smør. Hertil økologisk saft. 

Glæd dig til at høre 4 forskellige oplæg med brugbare tips til, hvordan din virksomhed kan gå fra bæredygtighedssnak til handling, og slut dagen af med en uformel frokost. 

Praktiske detaljer og tilmelding

Foodexpo, Foredragsscenen Gårdhaven i Hal H

Tirsdag den 19. marts kl. 11.00 – 12.30

Det er gratis at deltage – tilmelding nødvendig.

Tilmeld dig her


Bæredygtighedseventet er arrangeret af MLDK og Kost & Ernæringsforbundet.

  • Del

Som medlem af Mærkevareleverandørerne spiller du en afgørende rolle i foreningens virke. Det er nemlig vores medlemmer, der gennem bestyrelse, udvalg og arbejdsgrupper er med til at udvikle og facilitere vores mange tiltag. Lige nu har vi mere end 110 medlemmer, der alle er væsentlige spillere i Dansk Detailhandel og Away From Home.

Bliv medlem