Bæredygtig emballage i Danish Crown

FOODEXPO 2022: Emballage er en væsentlig del af Danish Crowns produkter, og på Madværkstedets scene på mandag, kan du høre mere om, hvordan de arbejder med innovative emballageløsninger, der kan forene både fødevaresikkerhed og bæredygtighed.

Det er hele tiden en afvejning af forskellige scenarier og dilemmaer på, hvordan den bedste løsning på bæredygtige emballager skal findes. Skifter man emballage, skal mængden af emballage ikke samtidig øges – og det samme gælder, hvis man vælger ny genanvendelig emballage. Så mængder og materialetyper skal hele tiden vægtes op mod mindst mulig miljøpåvirkning. 

I tråd med den kompromisløse tilgang til fødevaresikkerhed og holdbarhed, arbejder Danish Crown hele tiden med udviklingen af nye og mere bæredygtige emballagematerialer. Hvor det er muligt, baserer de deres emballageløsninger på genanvendelige materialer og bestræber sig på at bruge såkaldte monomaterialer, der sikrer, at emballagen kan genanvendes.

Genanvendelse af emballage til kødprodukter er dog kompliceret på grund af kontamineringen med kødsaft og partikler, og Danish Crown arbejder derfor tæt sammen med leverandører om at udvikle innovative emballageløsninger – uden at gå på kompromis med fødevaresikkerheden eller produktkvaliteten.

Hvor og hvornår:
Stærke brands sætter turbo på bæredygtighed: Bæredygtig emballage i Danish Crown
v/ Danish Crown
Madværkstedets scene i Hal M, mandag kl. 13.00 – 13.30.

Du kan i øvrigt møde Danish Crown Proffesional ved stand 9650 i Hal M (foodservice).

Stærke brands sætter turbo på bæredygtigheden

Dette oplæg er en del af vores serie om stærke brands, der sætter turbo på bæredygtigheden. Så kom og bliv inspireret, når Madværkstedets leverandører fortæller om en række spændende initiativer og projekter, som de har igangsat for at fremme den bæredygtige udvikling til gavn for forbrugeren, samfundet og miljøet. Der vil være en ny leverandør, der fortæller til hver session af ”Stærke brands sætter turbo på bæredygtighed”. Du kan, udover Danish Crown, også høre Arla, Valsemøllen og Unilever Food Solution.

Madværkstedet scene til Foodexpo 2022

I samarbejde med Madværkstedet har vi stablet et spændende program på benene med fokus på bæredygtighed. I løbet af messens tre dage, kan du på foredragsscenen i Hal M opleve offentlige køkkener, fagpersoner og selvfølgelig Madværkstedets egne leverandører give deres perspektiver på, hvordan de arbejder med klima, madspild og plantebaseret mad. Der vil både være paneldebatter, samtaler, oplæg og grønne virksomheder, der pitcher deres koncepter.

  • Del

Som medlem af Mærkevareleverandørerne spiller du en afgørende rolle i foreningens virke. Det er nemlig vores medlemmer, der gennem bestyrelse, udvalg og arbejdsgrupper er med til at udvikle og facilitere vores mange tiltag. Lige nu har vi mere end 110 medlemmer, der alle er væsentlige spillere i Dansk Detailhandel og Away From Home.

Bliv medlem