Årets lancering 2021: De fem nominerede er…

Spændt på at vide, hvem de de fem nominerede til prisen ‘Årets lancering 2021’ er? Find ud af det herunder.

Siden år 2000 har NielsenIQ hvert år kåret den mest succesfulde produktlancering i dagligvarehandelen. Der har gennem årene været vindere inden for både drikkevarer, husholdning, personlig pleje og mere.

De har nu nomineret fem fantastiske produktlanceringer, inden for fem meget forskellige produktkategorier, til Årets Lancering 2021. Der er både alkohol og snacks til festen, smoothie til morgenmaden eller mellemmåltidet, flødebolleskum til det kreative hjørne i køkkenet samt et nyt make-up produkt. Alle fem kandidater har skilt sig ud ved at opnå bemærkelsesværdige resultater på både salg, markedsandel, distribution og har samtidig tilført nyhed og inspiration til markedet og deres kategori.

De nominerede er:

  • Breezer Lemon Lite 4% fra Conaxess Trade A/S
  • Taffel SuperCrunch fra Taffel Danmark A/S
  • Rynkeby Rigtig® Smoothie fra Rynkeby Foods A/S
  • Dr. Oetker Flødebolleskum fra Dr. Oetker A/S
  • Maybelline Sky High Mascara fra L’Oréal A/S

Den kalorielette Breezer
Breezer Lemon Lite 4% blev lanceret i foråret 2021 som et kalorielet modsvar til Hard Seltzer (danskvand og alkohol) bølgen i Danmark. Conaxess Trade så, at der var et marked for produkter med reduceret sukker og kalorier, men som samtidig ikke går på kompromis med den let-drikkelige ready-to-drink smag.

SuperCrunch – udvidelse af “Ekstruderede snacks” kategorien
Taffel Danmark har med lanceringen af den knasende sprøde ostesnack SuperCrunch med smag af cheddar og sourcream & onion formået at udvide den forholdsvis lille kategori “Ekstruderede snacks” i Danmark, som i mange har bestået af meget få brands og varianter. SuperCrunch blev lanceret i uge fire i 2021.

Rynkeby Foods entrerer smoothie kategorien
Med lanceringen af Rynkeby Rigtig ® Smoothie entrerede Rynkeby Foods i sensommeren 2020 smoothie kategorien med to varianter; Mango og Jordbær/Solbær og har dermed ‘pustet til gløderne’ i ambient smoothie kategorien, som har en flot vækst.

Dr. Oetker hjælper med de hjemmelavede flødeboller
Med Flødebolleskum har Dr. Oetker gjort det nemt at hoppe med på flødebolletrenden og lave sine egne hjemmelavede flødeboller. Produktet er udviklet eksklusivt til det danske marked for at opfylde et hidtil uudnyttet hul i markedet, og produktet blev lanceret i sensommeren 2020.

Sky High resultater for L’Oréals mascara
L’Oréals lancering af Maybelline Sky High Mascara i dagligvarehandelen i februar 2021 har opnået flotte resultater, godt bakket op af positive anmeldelser, tests og flere awards inden for Beauty-området.

Et stort tillykke til de fem nominerede til Årets Lancering!

Vinderen kåres til MLDK’s årstræf 

Vinderen af Årets Lancering 2021 kåres traditionen tro på Mærkevareleverandørernes Årstræf, som i år er rykket fra marts til den 9. juni, når vinterens coronavirus forhåbentligt er lagt bag os.

Vinderen modtager et gavekort på DKK 100.000 til et NielsenIQ-projekt og kan i samarbejde med NielsenIQ vælge en løsning, som kan styrke deres position inden for pris, sortiment, plads eller out-of-stock.

Du kan stemme på din favorit til prisen Årets Lancering 2021, når vi snart udsender link til afstemning.

Hvem er NielsenIQ

NielsenIQ er den førende, globale leverandør af information og indsigt, og har siden 1923 hjulpet vores kunder med at få svar på grundlæggende forretningsspørgsmål, som er udgangspunkt for markedsføringen af deres produkter og services til forbrugerne.Deres rådgivning baseres på et solidt datagrundlag bl.a. i form af vores ScanTrack dagligvareindeks, hvormed vi kan hjælpe vores kunder til at forstå deres kategori, markedet og forbrugerne.
I marts 2021 skiftede vi navn til NielsenIQ. Dette skete efter vi blev opkøbt af Advent International og blev delt fra Nielsen (Media).

Læs om NielsenIQ her

  • Del

Som medlem af Mærkevareleverandørerne spiller du en afgørende rolle i foreningens virke. Det er nemlig vores medlemmer, der gennem bestyrelse, udvalg og arbejdsgrupper er med til at udvikle og facilitere vores mange tiltag. Lige nu har vi mere end 110 medlemmer, der alle er væsentlige spillere i Dansk Detailhandel og Away From Home.

Bliv medlem